ARTITLEDcontemporary

Hedendaagse kunst

ARTITLEDcontemporary
Rogstraat 28
5373 AV HERPEN

www.artitledcontemporary.com

Stephen Wilkes (1957)

Polar Bears, Churchill, Manitoba – Day to Night (2020)

Techniek:  Fotografie / Digitale C-print zwevend geplaatst achter Museumglas in een handgemaakte witte houten lijst

Afmetingen: 81 x 109 x 8 cm (oplage 20) en 106 x 143 x 8 cm (oplage 15)

Omschrijving:  De fotoserie ‘Day to Night’ is Wilkes meest bepalende project en is begonnen in 2009.

Deze epische stadsgezichten en landschappen, geportretteerd vanuit een vaste camerahoek gedurende maximaal 30 uur, leggen vluchtige momenten van de mensheid vast terwijl het licht in de loop van een volledige dag voor de lens passeert.
De overgang van dag naar nacht verloopt in dit fotowerk van beneden naar boven. De avond begint met het opkomen van de Harvest Moon, die net boven de horizonlijn te zien is.
De dramatische lichtstralen in de lucht zijn echte maanlichtstralen.

Wilkes voltooide deze foto in de loop van 36 uur vanuit een toendra-buggy, 6 meter boven de grond. Het samenvoegen van de circa 200 afbeeldingen tot een enkele foto kost maanden om te voltooien.

Jeffrey Milstein (1944)

NYC Horizons Empire State Building – NY Aerials (2019)

Techniek:  Fotografie / Archival pigment print achter Museumglas in een handgemaakte witte essenhouten lijst

Afmetingen:  106 x 140 cm (oplage 10) en 125 x 165 cm (oplage 10)

Omschrijving:  Jeffrey Milstein is een in New York gevestigde fotograaf, architect en piloot en heeft al sinds zijn jeugd een voorliefde voor vliegtuigen en helicopters.
Hij staat bekend om zijn luchtopnames van steden, genomen vanuit een helicopter zonder passagiersdeur op circa 1,5 km hoogte met een 15 megapixel camera in een speciaal veiligheidsharnas half naar buiten hangend.

Milstein maakt unieke luchtfoto’s van door de mens gemaakte landschappen en steden (New York, Los Angeles, London, Parijs en Amsterdam) die iconisch en symbolisch zijn voor de moderne wereld.

Tom Blachford (1987)

Toldo Targas – Midnight Modern (2020)

Afmetingen:  92,5 x 137,5 cm (oplage 10) en 124,5 x 285,5 cm (oplage 4)

Omschrijving: Geobsedeerd door het vastleggen van de momenten van helderheid, kleur en mysterie die net buiten de grenzen van onze menselijke waarneming bestaan, onderzoekt Tom Blachford het vermogen van zijn camera om onze werelden te overbruggen naar donkere werelden buiten ons bereik.

Gefascineerd door de beroemde Amerikaanse ‘mid century’ architectuur, niet alleen vanwege de sculpturale vormen, fungeren Blachfords afbeeldingen van huizen, steden en voorsteden als het toneel voor ongeschreven verhalen die de kijker smeken om hun eigen drama achter de muren van elke scène te schrijven.

Voor zijn iconische fotoserie ‘Midnight Modern’ heeft Blachford gebruik gemaakt van enkel het natuurlijke licht van de volle maan in Palm Springs met een langere sluitertijd en jaagt hij naar de over het hoofd geziene filmische momenten in het alledaagse en probeert ze te destilleren met een gevoel van mysterie, onbehagen en verwondering.

Jason Sims (1981)

Shelf Space XXVII (2020)

Techniek:  LED-sculptuur van RVS en reflecterend glas op een wit gelakte MDF wandsokkel.
Afmetingen:  88 x 52,5 x 44 cm

Omschrijving:  Jason Sims is een Australische kunstenaar die werkt op het gebied van perceptuele kunst.
Gebruikmakend van de eigenschappen van licht en reflectie, creëert hij illusies van ruimte in de vorm van hedendaagse beeldhouwkunst.

Dit betreft een greep uit de werken van deze exposant.